BASF
BASF
BASF

AGRA

Pouze jedna šance

27. 03. 2017 Ing. Jana Doubková, Ph.D.; Bayer CropScience Choroby Zobrazeno 1692x

Kvalitní osivo je základním předpokladem pro využití výnosového potenciálu a dosažení rentabilních výnosů zrna. Kvalita osiva ovlivňuje jak polní vzcházivost, tak i vyrovnanost porostu. Pro tvorbu výnosotvorných prvků je důležitá optimální hustota porostu. Pro dosažení všech zmíněných parametrů je potřeba kvalitní osivo ochránit vhodným mořidlem, neboť choroby přenosné osivem a půdou není možné zastavit foliární aplikací fungicidů. Máte tedy pouze jednu šanci ochránit svůj porost před chorobami přenosnými osivem a půdou. Zvolte tu nejlepší.

Agrinova

Raxil Star

Mořidlo Raxil Star pomáhá zabránit ztrátám při vzcházení, zejména ty způsobené patogenem Fusarium spp. a poskytuje také ochranu proti obtížně kontrolovatelným chorobám ječmene. Raxil Star je moderní fungicidní mořidlo speciálně vyvinuté a zkombinované pro ječmen.

Klíčové výhody a benefity

  • zajišťuje nejvyšší účinnost proti hnědé skvrnitosti a pruhovitosti ječmene,
  • zvyšuje odolnost rostlin proti stresovým faktorům,
  • optimalizuje vzcházení a vyrovnanost porostu.

Jak získat to nejlepší z Raxil Star?

Kvalita aplikace je důležitá k tomu, abyste získali to nejlepší z Raxil Star. Je důležité dbát na čistotu osiva před mořením. Tím snížíte nejenom prašnost, ale díky snížené prašnosti zajistíte, že mořidlo bude aplikováno na zrno, nikoli na prach a nečistoty. Důležité je také dodržovat správnou recepturu mořící suspenze a dobře nastavený čas během mořícího procesu. Kalibrace mořičky je také nezbytnou součástí úspěchu.

Důležíté k zapamatování

Výnos jarního ječmene je způsoben především počtem zrn na m2. Rychlost klíčení je důležitá u jarních plodin z hlediska vlivu na růst a vývoj listového aparátu a na kořenový systém, který napomáhá minimalizovat vliv nedostatku vláhy a výživy.

Raxil Star je součástí programu

Raxil Star je počáteční bod v programu pro kontrolu chorob ječmene. Pro zajištění maximálního užitku, použijte pro ochranu proti listovým chorobám ječmene širokospektrální fungicidy– Delaro, Hutton či Boogie Xpro a jako specialistu na klasová fuzária Prosaro.

Redigo Pro

Mořidlo Redigo Pro má komplexní fungicidní působení nezávislé na pěstitelských podmínkách, určené do všech obilnin.

Klíčové výhody a benefity

  • nejspolehlivější specialista na Fusarium spp.,
  • vysoká koncentrace účinných látek,
  • bez výkyvu v účinnosti,
  • výrazná stimulace vitality a výkonnosti rostlin,
  • do všech obilnin.

Doporučení aplikace

Mořidlo Redigo Pro je registrováno proti snětem v dávce 0,5 l/t a plně svojí účinností nahrazuje oblíbený a osvědčený Lamardor 400 FS. V případě požadavku na zvýšenou účinnost proti fuzariózám a plísni sněžné doporučujeme dávku 0,65 l/t. Je mimořádně vhodným řešením v lokalitách se zvýšenou pravděpodobností výskytu fuzarióz (např. minimalizace půdy, rizikové předplodiny, necertifikované osivo..). S mořidlem Redigo Pro lze pracovat na všech typech mořiček, které zaručují přesné a rovnoměrné dávkování mořícího roztoku.

Důležité k zapamatování

Vhodnou koncentrací účinných látek zajišťuje Redigo Pro ochranu obilky proti houbovým patogenům přenosným osivem a půdou bez výkyvu v účinnosti a stává se nejspolehlivějším specialistou na Fusarium spp. Lze jej použít do všech druhů obilnin.

Redigo Pro je součástí programu

Mořidlo Redigo Pro je počáteční bod v programu pro kontrolu chorob ječmene, pšenice i dalších druhů obilnin. Pro zajištění maximálního užitku, použijte pro ochranu proti listovým chorobám obilnin širokospektrální fungicidy - Delaro, Hutton či Boogie Xpro a jako specialistu na klasová fuzária fungicid Prosaro.

inz raxil star

Související články

Choroby olejnin: Listové skvrnitosti světlice barvířské

25. 03. 2024 Ing. Jana Víchová, Ph.D.; Mendelova univerzita v Brně Choroby Zobrazeno 191x

Tango® Flex - nová konstelace úspěchu

03. 03. 2024 Ing. Václav Nedvěd, Ph.D.; BASF spol. s r.o. Choroby Zobrazeno 256x

Daxur® - pomůže udržet rovnováhu mezi výnosem a příznivou cenou ošetření

01. 03. 2024 Ing. Václav Nedvěd, Ph.D.; BASF spol. s r.o. Choroby Zobrazeno 264x

Výskyt chorob obilnin v odrůdových pokusech ve vegetačním roce 2022/23

23. 02. 2024 Ing. Pavel Kraus, Ph.D.; Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský Brno Choroby Zobrazeno 359x

Výskyt chorob a abiotikóz ovocných dřevin a révy v roce 2023

07. 02. 2024 Ing. Petr Ackermann, CSc; Ekovín Brno Choroby Zobrazeno 461x

Další články v kategorii Choroby

detail