BASF
BASF
BASF

AGRA

Hybridy kukuřice SOUFFLET SEEDS pro nový cyklus

03. 12. 2022 Ing. Petr Fuksík; SOUFFLET AGRO a.s. Osivo a sadba Zobrazeno 1126x

Je za námi další cyklus kukuřice, který začíná výběrem vhodného hybridu kukuřice a končí sklizní a vyhodnocením výsledků. V časovém měřítku tento cyklus začíná v říjnu a končí v říjnu následujícího roku, dá se tedy hovořit o kalendářním roce.

Proseeds

Tento rok byl v mnoha odvětvích velice dynamický a mnoho věcí se rapidně měnilo a vyvíjelo. V této sociálně, politicky a klimaticky nejisté době je obtížné říct, jak lukrativní bude pěstovaní kukuřice. V segmentu silážní kukuřice je větší jistota pěstování než pro zrnový sektor, kde pěstitelé mimo jiné narážejí na problém s vysokou cenou energií. Ta nejvíce zatěžuje ekonomiku pěstování zrnové kukuřice v položce sušení. Nicméně i v této nestandardní době půjde zemědělství dál a možná se dostane zpět na svojí pozici důležitosti v očích nezemědělské veřejnosti, kteří nemají povědomí o důležitosti zemědělství v jejích životech.

Společnost Soufflet Agro se ve své široké nabídce zemědělských vstupů zaměřila na produkci osiv kukuřice, slunečnice a řepky ozimé. Tyto osiva jsou prodávány pod vlastní značkou SOUFFLET SEEDS pro Českou republiku tvoří portfolio 15 hybridů ve FAO 220–380, z toho je 5 čistě zrnových, 7 univerzálních a 3 silážní hybridy.

V letošním roce přinášíme na trh dvě nadějné novinky, a to hybridy Intuition a Fabulo. Intuition je čistě silážní hybrid s využitím na siláž pro mléčný skot ve FAO 270 S. Tento hybrid se vyznačuje vysokým vzrůstem, mohutným habitus a vynikajícím stay green efektem. Dalším velkým benefitem tohoto nového hybridu je nadprůměrná plasticita k podmínkám pěstování již od vzcházení, kde má velice dobrou reakci k chladným podmínkám pěstování. Druhá novinka Fabulo je univerzální hybrid s FAO 350 S/360 Z. U tohoto hybridu se dlouhodobým šlechtěním podařil vyšlechtit vynikající kompromis ve výnosu siláže i zrna, kdy v obou těchto segmentech dosahuje vysokých výnosů. Navíc vynikající odolnost k suchu ocení každý pěstitel. Jedná se o rovnoměrně dozrávající hybrid, který při pěstování na zrno disponuje velice dobrým dry down efektem.

Z dalších již zaběhnutých a praxí ověřených hybridů jsou v nabídce následuji hybridy - Lumio (FAO 220 S/230 Z) s typem zrna mezityp. Tento hybrid je primárně určený na produkci vysokoenergetické siláže pro skot a bioplynové stanice. Avicii (FAO 260 S/270Z) je univerzální hybrid s mezitypem zrna s prvotním použitím na siláž pro mléčný skot a bioplynové stanice. Jedná se o extrémně výnosný hybrid ve všech parametrech, který disponuje dobrou plasticitou k pěstebním podmínkám. Z našeho portfolia na zrno vás určitě zaujme hybrid Databaz (FAO 300 Z), který má výnosy zrna na úrovni FAO 320, ale sklizňovou vlhkost na úrovni FAO 260. Icare (FAO 310 Z) s typem zrna koňský zub, se vyznačuje nízkým vzrůstem, vysokým výnosem zrna s nízkou sklizňovou vlhkostí. Dále disponuje velice pevným stéblem, takže i při pozdnější sklizni se neláme a sklizeň probíhá bezproblémově. Extasia (FAO 370 S/380 Z), je specialista do suchých podmínek, tento hybrid je prověřen jak na jižní Moravě, tak i v nejsušších částech Slovenska. Jedná se o univerzální hybrid, který v optimálních podmínkách pěstování má mohutný vzrůst s velkou palicí a vysokou HTS.

Pro více informací k našim ostatním hybridům neváhejte kontaktovat obchodní zástupce společnosti SOUFFLET AGRO.

Nový hybrid Intuition v porovnání s kontrolní odrůdou
Nový hybrid Intuition v porovnání s kontrolní odrůdou

Související články

Trojité výročí oslaveno ve Třech Věžičkách

03. 05. 2024 Ing. Veronika Venclová, Ph.D.; Agromanuál Osivo a sadba Zobrazeno 118x

LG Ambassador je jednička do všech podmínek

01. 05. 2024 Ing. Jiří Matuš; Limagrain Česká republika Osivo a sadba Zobrazeno 130x

Moření osiva máku

27. 04. 2024 Ing. Matěj Satranský, Ph.D.; Česká zemědělská univerzita v Praze Osivo a sadba Zobrazeno 231x

OSR Protect - dostupné řešení pro pěstitele řepky ozimé

25. 04. 2024 Ing. Filip Daněk; SOUFFLET AGRO Osivo a sadba Zobrazeno 1797x

Současné alternativy při moření osiva máku

22. 04. 2024 Ing. Pavel Procházka Ph.D. a kol. Osivo a sadba Zobrazeno 313x

Další články v kategorii Osivo a sadba

detail