Chemap Agro s.r.o.

Skladování

FruitSmart – dlouho čerstvé ovoce

FruitSmart – dlouho čerstvé ovoce

08. 06. 2016 Ing. Petr Štěpánek, Ph.D.; Agromanuál Skladování Zobrazeno 779x

Čerstvé, hezky vypadající jablko, to je zboží, jaké spotřebitelé vyhledávají. Na podzim, hned po sklizni, je takových jablek dostatek. Avšak čím déle po sklizni, tím těžší je zachovat vysokou kvalitu plodů, které se po několikaměsíčním skladování dostanou do regálů prodejen a musí i pak vypadat chutně a čerstvě po dobu třeba i dvaceti dnů. Skladování se tím pádem stalo obrovskou výzvou pro ovocnáře.

Příprava skladů před sklizní a metody jejich ochrany před skladištními škůdci

Příprava skladů před sklizní a metody jejich ochrany před skladištními škůdci

25. 06. 2015 Ing. Radek Aulický, Ph.D.; Ing. Václav Stejskal, Ph.D.; Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i. Praha-Ruzyně Skladování Zobrazeno 2983x

Minulé dva roky byly mírné zimy, které bohužel podpořily značný rozvoj škůdců ve skladech obilovin a olejnin. Největší rizika působí tam, kde nejsou sklady vybaveny moderními skladovacími technologiemi a ochrannými metodami a postupy. S rizikovým skladováním se z tohoto důvodu dá nejvíce setkat na menších farmách.

Agronutrition
Při rekonstrukci posklizňovky bylo myšleno na životní prostředí

Při rekonstrukci posklizňovky bylo myšleno na životní prostředí

02. 01. 2014 Bc. Marek Šmika; BEDNAR FMT s.r.o. Skladování Zobrazeno 3187x

Nová sušárna, dvě nové vysoce výkonné čističky a příjmové koše, dopravní cesty a další související technologie. V AGRODRUŽSTVU KLAS Křičeň na Pardubicku se rozhodli modernizovat nejedno zařízení. Instalace proběhla na jaře letošního roku v zemědělském areálu v obci Křičeň v rámci rozsáhlé rekonstrukce posklizňové linky. Myšleno bylo především na ochranu životního prostředí a šetrnou manipulaci s potravinářskými surovinami.

Katalog přípravků 2017

Katalog přípravků na ochranu polních plodin 2017

Podrobné a přehledné informace o účinnosti a možnostech použití přípravků na ochranu rostlin. Obilniny, kukuřice, cukrová řepa, brambory, luskoviny, slunečnice, řepka, mák, hořčice a další.

Skládkové choroby brambor

Skládkové choroby brambor

20. 09. 2011 Ing. Ervín Hausvater,CSc., Ing. Petr Doležal, Ph.D.; Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod, s.r Skladování Zobrazeno 12102x

Hlízy bramboru jsou živou částí rostlin s vysokým obsahem vody, a proto při skladování snadno podléhají chorobám. Zároveň však, jako každý živý organizmus, mají obranné mechanizmy, které zabraňují infekci původci těchto chorob.

Skladování brambor

Skladování brambor

14. 11. 2005 Ing. Petr Štěpánek, Ph.D. Skladování Zobrazeno 24655x

Významnou součástí pěstování brambor je jejich skladování. Vzhledem k délce období je nutné dodržovat ideální podmínky po celou dobu skladování, které je rozdílné u jednotlivých užitkových směrů. Z hlediska zdraví skladovaných hlíz jsou nejdůležitější první dvě fáze skladování, kdy dochází nejprve k osušení a následně k zahojení povrchových poškození, která by byla vstupní branou pro houbové choroby.

detail