BASF
BASF
BASF

Chemap Agro s.r.o.

Mák-konopí-drogy, pomocníci i svůdci lidstva

17.10.2024

pořádá Český modrý mák a spol.

Srdečně vás zveme na vernisáž výstavy

17. října 2024,

která vám nabídne fascinující pohled na svět máku jako potraviny, konopí jako potraviny a textilní plodiny a zavede do světa dalších rostlin a hub, jako jsou kokainovník, kratom, tabák, chvojník a lysohlávky. Všechny tyto plodiny a rostliny mají své legální, ale mnohdy, zvláště ve světě, nelegální využití.

Na vernisáži budete moci:

  • Seznámit se s historií, pěstováním a využitím těchto rostlin v potravinářství, medicíně a průmyslu či zneužíváním jako návykových látek.
  • Setkat se s odborníky z oblasti zemědělství, potravinářství, lékařství i drogové problematiky a položit jim své dotazy.
  • Navštívit odborné přednášky, foodblog, ale zejména stanoviště jednotlivých institucí, které se touto problematikou zabývají.
  • Zúčastnit se ochutnávky kulinářských specialit z máku a konopí ať v rámci FoodBlogu v degustačních prostorách NZM či na některých stanovištích.

Vernisáž je určena studujícím, zejména středních škol, odborníkům i široké veřejnosti.

Nenechte si ujít tuto jedinečnou událost, která spojuje zemědělství, vědu, historii, lékařství, textilní či farmaceutický průmysl a gastronomii. Přijďte se ponořit do světa psychoaktivních rostlin a objevit jejich skrytý potenciál.

Více informací na webu Český modrý mák.

Albíit
detail