BASF
BASF
BASF

Chemap Agro s.r.o.

InVIGOR - InV1170, INV1266CL a Darling

17. 05. 2021 Ing. Roman Sýkora; BASF Osivo a sadba Zobrazeno 1998x

Nabídce osiv BASF INVIGOR dominuje flexibilní nabídka na požadavky trhu a zároveň inovativní řešení. TuYV je téma posledních let, které však zcela změnilo preference zemědělců na trhu v České republice. Dle SPZO se podíl hybridů, s odolností vůči této chorobě, v posledním roce přiblížil téměř 50 %. Znamená to, že se rozšiřuje nabídka výkonných odrůd a zároveň tato choroba je stále více přítomna na našich polích

Proseeds

Nechtěli jsme v BASF zůstat pozadu a proto již v loňském roce s odrůdou Armani a letos s odrůdou Darling významně promlouváme do tohoto segmentu.

Darling

Darling je hybrid Ogura – Inra s tolerancí TuYV a zároveň Rlm7 vůči fómě. Odrůda byla registrována na Slovensku. Mezi její přednosti patří kromě zdravotního stavu odolnost pukání šešulí. Díky nižšímu vzrůstu a netrpí problémy s poléháním, odolnost vyzimovaní lehce nadprůměrná. Pro nabídku v ČR jsem připravili dvě varianty moření, tedy Integral Pro či v kombinaci s insekticidním mořidlem Lumiposa.

Clearfield – při omezené rotaci plodin na českých polích dochází k poměrně zásadnímu zaplevelení polí s řepkou, s kterými si standardní řešení neporadí. Velkou výhodou je jeho působení i na brukvovité plevele jako je řepice, hořčice, ředkev, hulevník, barborka ale také na výdrol konvenční řepky. InV1266CL je hybrid z provenience BASF, který má srovnatelnou výkonost na standardní odrůdy. Díky vysoké olejnatosti je ceněn i v zemích jako Polsko, Slovensko nebo Maďarsko. Flexibilní v zásevu s dobrou adaptabilitou k intenzivnímu způsobu pěstování.

Registrovaný v ČR InV1170. Hybrid Ogura-Inra, který prokázal výkonost a univerzálnost během testování na ÚKZÚZ. Nespornou výhodou je stabilita výnosu i v suchých podmínkách. Vitalitou růstu, zejména v jarním období se řadí mezi nejlepší materiály na trhu. Díky silnému větvení dokáže je výnosové patro dostatečně široké. Zdravotní stav dle hodnocení, řadí tuto odrůdu mezi špičkové materiály. Zcela nejlepší hodnocení má na fómu a verticilium.

InV1170

InVIGOR, Vaše spokojenost především - Vaše volba osiv řepky od společnosti BASF

Darling
Darling
InV1170

Související články

Výhodná společná nabídka Bayer pro pěstitele řepky

20. 06. 2024 Ing. Ján Hanuska; Bayer Osivo a sadba Zobrazeno 238x

Představení odrůd ozimých obilnin na českém trhu v roce 2024

20. 06. 2024 Ing. Petr Štěpánek, Ph.D.; Agromanuál Osivo a sadba Zobrazeno 419x

Hybridní odrůdy řepky ozimé Pioneer 2024

18. 06. 2024 Ing. Roman Brtnický; Pioneer Hi-Bred Osivo a sadba Zobrazeno 173x

Prověřená nabídka řepky ozimé od SOUFFLET SEEDS

17. 06. 2024 Ing. Petr Fuksík; SOUFFLET AGRO a.s. Osivo a sadba Zobrazeno 158x

Nová generace řepky se skokovým nárůstem výnosu

07. 06. 2024 Ing. Adam Čáslava; Lidea Czechia, s.r.o Osivo a sadba Zobrazeno 184x

Další články v kategorii Osivo a sadba

detail