BASF
BASF
BASF

Chemap Agro s.r.o.

Choroby

Celest Extra - Jedno mořidlo - více řešení

Celest Extra - Jedno mořidlo - více řešení

10. 08. 2006 Ing. Lada Mlčochová, Ph.D. Choroby Zobrazeno 13245x

Letošní rok je svým rázem počasí velmi specifický. Dlouho ležící sněhová pokrývka, studené a deštivé jaro, suché horké léto s přívalovými dešti způsobily výskyt nebo naopak absenci chorob či škůdců, které se v klimaticky normálních letech vyskytují ve zcela jiné míře. Mezi takovéto choroby se řadí bezpochyby i sněť zakrslá (Tilletia controversa Kühn), která patří mezi choroby, jejichž výskyt je značně ovlivněn průběhem počasí.

Fungicidy v jabloních a hrušních

Fungicidy v jabloních a hrušních

18. 06. 2005 Ing. Miroslav Lánský Choroby Zobrazeno 40189x

Ošetření proti houbovým chorobám patří k nejvýznamnějším technologickým opatřením při pěstování jabloní i hrušní. Zvládnutí ochrany proti strupovitosti, případně padlí jabloně dává pěstiteli naději na vypěstování kvalitního ovoce.

Proseeds
Energen

Energen Foliar Plus - pracujeme s porosty v regionech s nadbytkem vláhy

Do výjimečných vláhových podmínek, které jsou právě teď na začátku června 2024, patří stimulace s výjimečnými účinky. Doporučujeme Energen Foliar Plus v dávce 0,5 l/ha. Je vhodný i do brambor na lupínky a hranolky, protože nezvyšuje obsah cukru. Navíc vyrovnává a zvětšuje velikost hlíz, a tím zvyšuje i výtěžnost lupínků. U cukrové řepy platí, že každý decimetr listů navíc je jedna kostka cukru.

1 .. 12 13 14 15 16 17
detail